Верховній Раді пропонують спростити процедури капіталізації та реорганізації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховній Раді пропонують спростити процедури капіталізації та реорганізації банків

Фондовий ринок
394
Верховній Раді пропонують спростити процедури капіталізації та реорганізації банків для забезпечення стабільності банківської системи.
Відповідний законопроект № 6010 зареєстрований у парламенті, повідомляється на офіційному сайті ВР.
“Даним законопроектом тимчасової дії до 1 серпня 2020 року пропонується зменшити строки розгляду документів та оптимізувати процедури капіталізації та реорганізації банків шляхом приєднання для забезпечення послідовних та узгоджених дій з боку регулюючих органів”, – йдеться у пояснювальній записці до документа.
Проектом також планується врегулювати питання припинення здійснення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.
“Це дозволить банкам, які не можуть виконати вимоги Національного банку України щодо капіталізації, залишити банківський ринок без навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Наразі така можливість в законодавстві відсутня і є новаторською”, – пояснюють автори проекту закону.
Законопроект №6010 поданий трьома народними депутатаи від фракції БПП (Павло Різаненко, Демчак Руслан, Михайло Довбенко) та Сергієм Рибалкою із фракції Радикальної партії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас