Прокуратура повідомила про підозру чиновникам одеської митниці в ухиленні від сплати 1,2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура повідомила про підозру чиновникам одеської митниці в ухиленні від сплати 1,2 млрд

Кримінал
437
Прокуратура Одеської області повідомила про підозру чиновникам одеської митниці та керівництву одного з підприємств в ухиленні від сплати 1,2 млрд гривень податків при ввезенні нафтопродуктів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області.
Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків і платежів, а також зловживання службовим становищем групою осіб при ввезенні на територію України нафтопродуктів.
У четвер прокуратура повідомила про підозру трьом посадовцям одеської митниці.
За даними слідства, вищевказані митники в змові з іншими особами під виглядом транзиту і реекспорту реалізували на території України 800 тис. тонн нафтопродуктів.
В результаті махінацій з використанням підроблених документів та фіктивних фірм до державного бюджету не надійшло 1,2 млрд гривень обов’язкових платежів.
Крім того, повідомлено про підозру двом посадовим особам приватного підприємства, які готували підроблені документи для фіктивного вивезення нафтопродуктів і подавали їх до митного органу.
На даний момент за клопотанням прокуратури Одеської області накладено арешт на майно підприємства, яке було придбано для прикриття незаконних операцій з нафтопродуктами.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Як повідомлялося, раніше Державна фіскальна служба направила результати перевірок Одеської митниці правоохоронцям для розгляду на предмет складу злочину.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас