У Києві ліквідували конвертаційний центр з оборотом 200 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві ліквідували конвертаційний центр з оборотом 200 мільйонів гривень

Кримінал
846
Правоохоронці викрили групу осіб, які організували і забезпечували діяльність конвертаційного центру на території Києва та Київської області.
“Зазначеною групою в складі 4 осіб надавалися послуги підприємствам реального сектору економіки з незаконного формування податкового кредиту, штучне завищення валових витрат, а також переведення безготівкових коштів у готівку”, – сказано в повідомленні.
Так, з метою прикриття своєї незаконної діяльності фігуранти зареєстрували і придбали корпоративні права ряду транзитно-конвертаційних СГД. Надалі на розрахункові рахунки цих підприємств надходили безготівкові грошові кошти від підприємств реального сектору економіки як оплата за нібито виконані роботи, поставлені товари або надані послуги. Ці кошти конвертувалися в готівку за винятком 10-12% як винагороди за конвертацію.
Податковий кредит транзитно-конвертаційних СГД формувався від підприємств-імпортерів, які здійснюють реалізацію продукції, що імпортується (товари базарної групи) на території України за готівкові кошти, а документи і неврахована готівка продавалися по 6-7% конвертаційно-транзитним групам.
На підставі постанови суду проведено 8 обшуків в офісних приміщеннях конвертаційного центру і вигодонабувачів, за місцем проживання та в автомобілі фігурантів, де вилучено 6 ноутбуків, 14 мобільних телефонів, документацію і чорнові записи, що підтверджують їхню протиправну діяльність.
На розрахункові рахунки ФСПД із залишком коштів в сумі 566 тис. гривень накладено арешт.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас