Shell продала нафтогазові активи в Північному морі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell продала нафтогазові активи в Північному морі

Фондовий ринок
467
Англо-голландська Royal Dutch Shell Plc домовилася про продаж пакета нафтогазових активів в британській частині Північного моря компанії Chrysaor за майже $3,8 млрд, говориться в повідомленні Shell.
Сума угоди включає початкове зустрічне надання коштів в розмірі $3 млрд, виплати в розмірі до $600 млн в період з 2018 по 2021 рік з урахуванням коливань сировинних цін, а також потенційні доплати в розмірі $180 млн, що залежать від майбутніх відкриттів на цих родовищах.
Активи включають частки участі Shell в родовищах і блоках Buzzard, Beryl, Bressay, Elgin-Franklin, J-Block, Greater Armada, Everest, Lomond і Erskine, а також 10% в Schiehallion. У 2016 році сукупний видобуток вуглеводнів на цих ділянках склав близько 115 тис. барелів нафтового еквівалента на добу (б.н.е./д). В цілому Shell видобувала в Північному морі близько 211 тис. б.н.е./д.
При цьому Shell зберігає фіксовані зобов’язання в розмірі $1 млрд в зв’язку з будь-якими витратами на виведення цих активів з експлуатації.
Угода з Chrysoar, як очікується, буде завершена в другій половині 2017 року, за умови її схвалення партнерами і регуляторами.
У вівторок також було оголошено про продаж частки в газовому родовищі на шельфі Таїланду за $900 млн підрозділу Kuwait Petroleum Corp. Раніше на цьому тижні Shell продала частку в нафтохімічному СП в Саудівській Аравії компанії Saudi Basic Industries Corp. за $820 млн.
До кінця 2018 року Shell планує продати активи на суму близько $30 млрд, щоб профінансувати придбання британської газової компанії BG Group за $54 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас