Freedom House назвала Україну «частково вільною» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Freedom House назвала Україну «частково вільною»

Казна та Політика
337
Як повідомляє «Радіо Свобода», згідно з даними рейтингу Freedom House, Україна досі намагається відновитися після корупції на найвищому рівні після відсторонення від влади Януковича. Ще одна проблема в Україні – це політичний пресинг і напади на журналістів-критиків і медіа-організації, що погіршує ситуацію в ЗМІ.
«У категорію «частково вільних» країн Україна потрапила за показниками з проведення виборів, корупції, свободи ЗМІ та законодавства. Протягом останніх чотирьох років Україна зробила великий прорив. Але, на жаль, Україна досі намагається відновитися після корупції на найвищому рівні після усунення від влади Януковича. За корупцію так і не понесли відповідальності. Ще одна проблема в Україні, яку ми продовжуємо спостерігати – це політичний пресинг і напади на журналістів-критиків і медіа-організації, що погіршує ситуацію в ЗМІ», – пояснила дослідник Freedom House Елен Аґекян.
За її словами, протягом року ситуація в Україні не змінилася.
«Протягом останніх трьох-чотирьох років в Україні спостерігалося покращення. Протягом останнього року ситуація не змінилася. Ми бачили, що уряд робив багато спроб щодо впровадження реформ та боротьби з корупцією, але, на жаль, не було достатнього прогресу», – зазначає дослідниця Freedom House.
Всього в минулому році в 67 країнах спостерігалося погіршення ситуації з політичними правами і громадянськими свободами. І тільки в 36 – покращення. Протягом останніх 11 років, з 2006 року, в 109 країнах спостерігалося погіршення ситуації, в 60 – покращення.
У доповіді наголошується, що головні демократичні країни занурилися в тривогу і невпевненість після того, як Великобританія проголосувала за вихід з Європейського Союзу, новий уряд в Польщі запровадив низку антидемократичних кроків, в частині Європи до влади прийшли ксенофобські націоналістичні партії, а в США переміг Дональд Трамп.
Водночас Росія демонструє зневагу і ворожість, втручаючись у політичні процеси в США і інших демократій, посилюючи підтримку режиму сирійського президента Башара аль-Асада і окупацію української території, наголошується в звіті.
Зі 195 країн, які оцінювалися, 87 – отримали рейтинг «вільних», 59 – «частково вільних» і 49 – «невільних», в тому числі й Росія.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас