Китайці не просили АМКУ дозволити купівлю УБРР, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці не просили АМКУ дозволити купівлю УБРР, - ЗМІ

Фондовий ринок
431
Антимонопольний комітет повідомив, що китайська товарна біржа не зверталася за дозволом придбати Український банк реконструкції та розвитку.
Про це повідомили прес-службі АМКУ.
“У відповідь на ваш запит щодо звернення в АМКУ компанії Bohai Commodity Exchange Co. (КНР) за отриманням попереднього дозволу на концентрацію у вигляді придбання акцій ПАТУБРР” повідомляємо, що протягом 2016 року і на початку 2017 року в комітет не надходили заяви про попереднє отримання дозволу на концентрацію за участю суб’єктів господарювання, зазначених у запиті”, – заявили в АМКУ.
Раніше повідомлялося, що китайська біржа Bohai Commodity все ще не подала до НБУ документи на купівлю Українського банку реконструкції та розвитку, в приватизаційному конкурсі якого вона перемогла два місяці тому.
Хоча вона встигла врятувати банк від санкцій НБУ – влила в капітал 2 млн гривень, щоб зняти з банку проблемний статус. У найближчі півроку біржі потрібно вкласти в нього ще 80 млн гривень.
Bohai Commodity 30 листопада 2016 року перемогла в конкурсі з купівлі УБРР за стартовою ціною в 82,827 млн ​​гривень. Інших учасників не було.
BOCE є найбільшою в Китаї спотовою товарною біржею, засновниками якої виступають китайські громадяни, кілька державних компаній, а також муніципалітет провінції Тянцзині.
Біржа заснована в 2009 році. Її річний оборот становить близько 1 трлн дол.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас