Starbucks працевлаштує 10 тисяч біженців протягом 5 років в 75 країнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Starbucks працевлаштує 10 тисяч біженців протягом 5 років в 75 країнах

Фондовий ринок
186
Компанія Starbucks Corp планує найняти 10 тисяч біженців протягом 5 років в 75 країнах.
Про це йдеться в заяві головного виконавчого директора Starbucks Corp Говарда Шульца, який вийшов на сайті компанії, після розпорядження президента США Дональда Трампа про тимчасову заборону в’їзду біженців з семи мусульманських країн.
“У нас тривала історія найму молодих людей, які шукають можливості і шляхи до нового життя у всьому світі. Існує понад 65 мільйонів громадян, визнаних біженцями Організацією Об’єднаних Націй, і ми розробляємо плани, щоб найняти 10 тисяч з них протягом п’яти років в 75 країнах по всьому світу, де Starbucks веде свій бізнес”, – заявив Шульц.
“Ми почнемо роботу тут, в США, зосередившись на найманні тих осіб, які служили з військами США як перекладачі та допоміжний персонал в різних країнах, де наші військові зверталися за подібною підтримкою”, – додав він.
Також в заяві Шульца йдеться, що компанія планує розвивати бізнес в Мексиці, вибудовуючи “мости, а не стіни” і пообіцявши в цьому році пожертвувати 4 мільйони кавових дерев.
Крім того, Шульц пообіцяв, що в разі скасування медичної програми Obamacare співробітники кофеїн матимуть доступ до медичної страховки через Sturbucks.
У п’ятницю, 27 січня, Трамп підписав указ “Про захист країни від в’їзду іноземних терористів”, який вводить чотиримісячну заборону на в’їзд в США громадян Сирії та інших шести мусульманських країн (Ірану, Іраку, Ємену, Лівії, Сомалі та Судану). На думку Трампа – це повинно захистити громадян США від терористичних атак.
Указ викликав широку міжнародну критику і обурення з боку правозахисних організацій.
Starbucks – найбільша в світі мережа кав’ярень, заснована в 1971 році в США. На початок 2017 року об’єднувала більше 25 тисяч кав’ярень і магазинів. У першому кварталі 2016-2017 фінансового року, що завершився 27 грудня, чистий прибуток компанії склав близько 752 мільйонів доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас