Розенко пригрозив маршрутникам, які підвищують ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко пригрозив маршрутникам, які підвищують ціни

Особисті фінанси
2296
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко доручив Мінінфрастуктури і місцевим органам влади вживати жорстких заходів реагування на необґрунтоване підвищення тарифів на пасажирські перевезення.
“Дехто на підвищенні мінімальної зарплати до 3200 грн вирішив наростити собі статки і під соусом підвищення мінімальної зарплати почали підвищувати ціни. Особливо гостро в цьому плані питання стосується підвищення вартості міських і міжміських пасажирських перевезень в маршрутних таксі”, – цитує Розенка прес-служба уряду.
За словами Розенка, таке підвищення цін є шахрайством.
“Підвищення мінімальної заробітної платив жодному разі не є підставою для підвищення цін. Тому в даному випадку Мінінфраструкутри спільно з місцевою владою та організаціями профспілок і роботодавців повинні здійснювати моніторинг ситуації з підвищенням тарифів і вживати жорстких заходів реагування на такі факти – аж до позбавлення ліцензій”, – зазначив віце-прем’єр-міністр.
Нагадаємо, в передмісті Києва місцеві жителі збунтувалися проти подорожчання проїзду в приміських маршрутках, які з міст-супутників їздять до столиці. Люди вже перекривали дороги до столиці і вимагали від влади повернути попередню вартість проїзду.
За словами активістів, близько десяти днів тому перевізники підвищили проїзд у приміських маршрутках до 12 грн. Як зазначив голова КОДА Олександр Горган, в області діє 513 маршрутів, а ціни на проїзд підвищилися на 20-50%.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас