Фонд гарантування вкладів за позбавлення депозитних гарантій вкладників ризикових банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів за позбавлення депозитних гарантій вкладників ризикових банків

Кредит&Депозит
5213
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виступає за надання йому права позбавляти депозитних гарантій вкладників ризикових банків.
Про це повідомив директор – розпорядник фонду Костянтин Ворушилін.
Директор Фонду гарантування вкладів повідомив, що фонд пропонує надати йому право переводити деякі банки в статус тимчасових неучастников Фонду, якщо вони починають проводити політику ризиків.
“Необхідно диверсифікувати ставку внеску банків до фонду, щоб ті банки, які проводять більш ризикову політику, робили відрахування до фонду більше, ніж ті, які проводять зважену, спокійну політику. Ми над цим зараз працюємо. Ми зараз працюємо над тим, щоб в новому законодавстві була можливість деякі банки переводити в статус тимчасово неучастников фонду, якщо вони починають проводити політику ризиків. І ми повинні оголосити про це всім: хочете, як у випадку з “Михайлівським”, внести гроші в “михайлівські” фінансові компанії, тоді це ваша зона відповідальності. Не повинно суспільство відповідати за якісь ризиковані операції окремих громадян”, – зазначив Ворушилін.
Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб винен Міністерству фінансів 60 млрд гривень, Національному банку – 9 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас