У Львові обладнають "зелену" вулицю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові обладнають "зелену" вулицю

Енергетика
946
У Львові введуть “зелені” технології на одній з вулиць мікрорайону “Рясне”.
Як зазначається, експеримент влаштують в рамках проекту “Зелений район”, реалізація якого передбачає використання досвіду Фрайбурга – одного з найбільш енергоефективних і озеленених міст Німеччини, залучення жителів району, громадських активістів і місцевих властей.
За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, для впровадження “зелених” технологій та енергозбереження вибрали мікрорайон “Рясне”, до якого привернута особлива увага.
“Ми звернулися до партнера, який має більше досвіду в розробці та впровадженні енергозберігаючих технологій, і здобули підтримку. В результаті спільно пішли на фінансування в німецьку організацію Engagement Global в рамках пакету “Швидкий стартовий пакет допомоги Україні”, виграли – і тепер маємо 49,552 тисячі євро на роботу експертів у Львові”, – заявила начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міськради Тетяна Хабібрахманова.
Передбачається, що поступово “зелені” технології впровадять на всіх вулицях мікрорайону “Рясне”, а в майбутньому – і в інших районах Львова.
Експерти також планують створити концепцію енергозберігаючого кварталу.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас