АМКУ дозволив компанії Ярославського придбати блокпакет акцій ХТЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив компанії Ярославського придбати блокпакет акцій ХТЗ

Фондовий ринок
325
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив компанії Rosiland Engineering Limited (Кіпр) опосередковане придбання через компанію Calverton Establishment Ltd (Британські Віргінські о-ви) акцій ПАТ “Харківський тракторний завод”.
Згідно з повідомленням прес-служби АМКУ в п’ятницю, це придбання забезпечить перевищення 25% голосів у вищому органі управління емітента.
Як повідомлялося, компанія Calverton Establishment афілійована з групою DCH Олександра Ярославського, який в квітні 2016 року повідомив про придбання контрольного пакету акцій ХТЗ у австрійського інвестора Зігфріда Вольфа.
Водночас, як повідомляв О.Ярославський в жовтні минулого року, завершення угоди з придбання ХТЗ відкладалося, оскільки АМКУ тричі відхилив заяву DCH на твердження придбання контрольного пакету акцій заводу.
Після придбання контрольного пакета ХТЗ був прийнятий і затверджений план оздоровлення підприємства, для реалізації якого група DCH відкрила йому кредитну лінію в розмірі 400 млн грн на поповнення оборотних коштів.
ХТЗ 6 січня поточного року відновив роботу, і планує до кінця лютого вийти на випуск 150 тракторів на місяць.
Завод випускає малі трактори потужністю 35 к/с, а також великі колісні та гусеничні трактори потужністю 150-280 к/с.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас