Facebook змінює принципи ранжування відео в стрічці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook змінює принципи ранжування відео в стрічці

Технології&Авто
266
Соціальна мережа Facebook знову змінює таємничі принципи, за якими працює підбір контенту в стрічці новин. Цього разу зміни стосуються відео: в компанії обіцяють, що в стрічках користувачів будуть з’являтися більш релевантні ролики.
До цього на ранжування відео впливали кілька простих факторів: чи є воно стрімом, чи включають користувачі для нього звук і чи вирішують розкрити його на повний екран. Тепер до цього переліку додалися нові критерії. Один з основних – «відсоток перегляду» або percent completion.
«Відсоток перегляду» позначає буквально відсоток кожного відео, який переглядає користувач. Якщо він додивився відео до кінця (переглянув на 100%), соціальна мережа вважатиме його релевантним. Чим довше відео, яке дивиться користувач, тим важливішу роль буде грати відсоток перегляду (оскільки додивитися довге відео складніше, ніж коротке).
Таким чином в стрічці збільшиться кількість довгих відео, які дивиться велика кількість користувачів. Тому більш короткі відео, можливо, будуть виводитися в стрічку рідше.
«Найкраща тривалість відео – та, яка потрібна, щоб розповісти привабливу історію, яка привертає глядачів», – радить адміністрація мережі.
Ці зміни в стрічці будуть вводитися поступово, протягом найближчих тижнів.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас