Трамп готовий фінансувати стіну на кордоні з Мексикою за рахунок мита на її товари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп готовий фінансувати стіну на кордоні з Мексикою за рахунок мита на її товари

Світ
689
Будівництво стіни, яку президент Дональд Трамп має намір звести на кордоні США і Мексики, можливо, буде профінансовано за рахунок 20% -ного податку на імпорт мексиканських товарів, який буде введений в рамках більш широкої реформи податкового законодавства, заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.
“Трамп закликає ввести 20%-ий податок на імпорт з Мексики, щоб заплатити за стіну на південному кордоні”, – пише Associated Press з посиланням на Ш.Спайсера.
За словами представника Білого дому, податок на імпорт з Мексики міг би зібрати до $10 млрд на рік, і цього б вистачило на стіну.
Ш.Спайсер сказав, що Д.Трамп поділився цією ідеєю з республіканцями в Конгресі і хоче включити цей захід в загальний пакет податкових реформ. Він додав, що обговорення даного питання з конгресменами триває, щоб переконатися, що “план правильний”.
Водночас ідея мита поки що не має загальної підтримки в Конгресі, оскільки вона призведе до зростання цін на багато товарів традиційного американського імпорту.
Раніше в четвер президент США Д.Трамп написав в Twitter, що, якщо Мексика не збирається платити за будівництво стіни на кордоні, то краще буде скасувати майбутній візит президента Мексики в США.
Слідом за цим президент Мексики Енріке Пенья Ньєто повідомив про рішення скасувати зустріч з Д. Трампом, яка повинна була відбутися 31 січня.
Тим самим Д.Трамп ініціював найбільший дипломатичний розлад у стосунках з Мексикою за останні десятиліття, пише The Wall Street Journal.
Через скасування візиту два лідери не зможуть обговорити також питання про зміни в угоді про вільну торгівлю, на чому наполягає Д.Трамп. Американський президент вважає, що $60-мільярдний дефіцит в торгівлі США з Мексикою пов’язаний з тим, що ця угода є “односторонньою”.
Пізніше в четвер він сказав в Філадельфії, що майбутня зустріч все одно була б безрезультатною. “Я хочу піти іншим шляхом”, – додав він.
У середу президент США підписав указ про будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Президент Мексики слідом за цим висловив жаль у зв’язку з таким рішенням Д. Трампа і заявив, що його країна не буде нічого платити за стіну.
За матеріалами:
Associated Press
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас