Гройсман наполягає на перегляді програми розвитку атомної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман наполягає на перегляді програми розвитку атомної енергетики

Енергетика
515
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що програма розвитку атомної енергетики України до 2040 року повинна бути переглянута, при цьому галузь повинна також отримати завдання на середньострокову перспективу – на найближчі 5 років.
Як повідомили в прес-службі уряду, про це Гройсман сказав під час відвідування Хмельницької атомної електростанції.
“Україна при цьому має розвивати експорт електроенергії і продавати її за кордон, що сприятиме розвитку економіки і забезпеченню енергонезалежності, – цитує прес-служба Гройсмана. – Наше завдання – зробити Україну експортером електроенергії. Українська атомна енергетика – безпечна, і сьогодні немає ніяких ризиків роботи системи. Ми наростили частку електроенергії, виробленої підприємствами “Енергоатому”, і будемо робити все, щоб далі система працювала прогресивно. У цьому контексті необхідно переглянути програму розвитку атомної енергетики до 2040 року і дати завдання на середньострокову перспективу, які повинні бути вирішені в найближчі 5 років”.
Крім того, в уряді, за словами Гройсмана, сформована стратегія розвитку гідроенергетики, реалізація якої дозволить наростити частку цього виду енергії в загальному балансі країни до 16% з нинішніх 8%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас