"Запитайте у пана Коломойського": Нацбанк України готовий до суду з держателями єврооблігацій ПриватБанку - Гонтарева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Запитайте у пана Коломойського": Нацбанк України готовий до суду з держателями єврооблігацій ПриватБанку - Гонтарева

Фондовий ринок
1789
Включення єврооблігацій ПриватБанку в процедуру bail-in при його націоналізації повністю відповідає українським законам, узгодженим з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком, і Національний банк України (НБУ) готовий відстоювати цю позицію в міжнародному суді, заявила голова НБУ Валерія Гонтарева.
“Це державницька позиція, ми її будемо відстоювати. Я не бачу ніякої проблеми зустрітися в судах з цими інвесторами. Це право інвесторів оскаржити, наше право – довести, що вони професійні інвестори і не повинні розраховувати на гроші платників податків”, – сказала вона на прес -конференції в Києві в четвер.
В.Гонтарева зазначила, що єврооблігації ПриватБанку купували професійні інвестори, які повинні були відстежувати ситуацію в банку.
“Це професійні інвестори: професійні інвестори повинні були цікавитися життям цієї інвестиції, вони повинні запитати у пана Коломойського (найбільший екс-власник Приватбанку Ігор Коломойський – ред.), куди він подів ці гроші. Тому що наша держава докапіталізувала цей банк після того, як ми його націоналізували, після bail-in, на суму 116 млрд грн”, – підкреслила голова НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас