НБУ за доопрацювання стратегії розвитку держбанків після націоналізації Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ за доопрацювання стратегії розвитку держбанків після націоналізації Приватбанку

Казна та Політика
293
Національний банк вважає за необхідне доопрацювати стратегію розвитку державних банків після націоналізації Приватбанку.
Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева під час зустрічі зі шведським економістом, старшим науковим співробітником Atlantic Council Андерсом Аслундом.
Гонтарева і Аслунд обговорили подальший розвиток державних банків.
Вони погодилися, що з переходом Приватбанку в державну власність виникає необхідність переглянути і доопрацювати стратегію розвитку державних банків.
Крім того, голова НБУ нагадала, що регулятор вже провів стрес-тестування перших 60 українських банків за розміром активів.
“Усі банки з топ-40 підписали графіки докапіталізації і зобов’язалися їх виконувати. Що стосується банків з третьої двадцятки за розміром активів, то 10 з них не потребували збільшення капіталу, а 11 банків уже подали програми докапіталізації”, – повідомила Гонтарева.
Нагадаємо, затверджена раніше стратегія розвитку держбанків передбачала спеціалізацію держбанків, а також продаж 20% акцій Ощадбанку і Укрексімбанку до середини 2018 і повний продаж Укргазбанку протягом 2017.
Нагадаємо, після націоналізації Приватбанку частка держбанків в системі збільшилася до 52%.
25 січня директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук заявив про стурбованість регулятора процентною політикою державних банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас