Приватбанк відновив рахунки американської корпорації Cargill — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк відновив рахунки американської корпорації Cargill

Кредит&Депозит
1204
Приватбанк заявляє, що в повному обсязі відновив роботу рахунків американської корпорації Cargill, які обслуговуються банком.
Про це йдеться в заяві прес-служби банку.
Після проведення ініційованих банком технологічних операцій і отримання роз’яснень від Фонду гарантування вкладів і НБУ робота рахунків компанії відновлена ​​в повному обсязі.
“З моменту виникнення ситуації з рахунками Cargill, що не залежить від банку і пов’язана з процедурою передачі банку в держвласність, Приватбанк цілеспрямовано вів роботу для безумовного виконання зобов’язань перед клієнтом”, – зазначив перший заступник голови правління Приватбанку Олександр Дубровін.
За словами Дубровіна, всі технологічні процедури, пов’язані з роботою рахунків компанії, були проведені в рамках законодавства в максимальні строки.
Приватбанк порозумівся з Cargill з питань співпраці з банком.
Нагадаємо, раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що компанія Cargill звернулася до керівництва Приватбанку, Національного банку і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з проханням роз’яснити примусову конвертацію зобов’язань банку перед компанією в його акціонерний капітал (bail-in).
В НБУ цю інформацію спростували.
21 грудня Приватбанк перейшов в держвласність.
В рамках націоналізації Приватбанку його єврооблігації потрапили під процедуру bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.
Власники єврооблігацій Приватбанку планують оскаржити в суді конвертацію зобов’язань в капітал.
Також в судах знаходяться позов братів Суркісів до НБУ і Фонду гарантування вкладів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас