Дві перевірки Пенсійного фонду виявили лише 8 "мертвих душ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дві перевірки Пенсійного фонду виявили лише 8 "мертвих душ"

Казна та Політика
2869
За результатами двох комплексних перевірок отримувачів соцвиплат і пенсій було виявлено лише 8 “мертвих душ”.
Про це розповів віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань Павло Розенко під час facebook-дискусії на сторінці голови громадської ради при Пенсійному фонді Галини Третьякової.
“Ми чітко знаємо, що у нас в базах є! І ми чітко знаємо, що не здійснюємо ні виплат “мертвим душам”, ні подвійних-потрійних виплат. Дві верифікації було зроблено за два роки. Знайшли 8 “мертвих душ”. З 13 млн. І то йшлося лише про “неоперативність” внесення в базу інформації. І “переплата” склала 1 місяць. Максимум”, — написав віце-прем’єр у відповідь на звинувачення одного з учасників дискусії.
Розенко нагадав, що верифікація одержувачів виплат проводилася двічі за останні два роки: перший раз перевірило Міністерство соціальної політики, другий раз — була зовнішня верифікація Міністерства фінансів.
“В “зраду” і все пропало”, про “мільйони мертвих душ” повірити набагато легше, ніж у те, що за два роки ми вздовж і впоперек перевірили ПФ”, — поскаржився віце-прем’єр.
Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявляв, що в тому числі верифікація соціальних виплат дозволила заощадити близько 10 млрд грн. “Загальна економія склала близько 10 млрд грн. Важко сказати, що було ефективніше — верифікація чи інші заходи, але ми будемо міняти підходи, ми вже налагодили роботу з Пенсійним фондом і Міністерством соціальної політики. У наступному році ми посилимо заходи щодо верифікації, тому що це економить кошти платників податків”, — сказав Данилюк.
В рамках верифікації Мінфін перевіряв правильність нарахування пенсій та інших соціальних виплат. Цей процес почався в березні 2016 року. При цьому в Мінфіні наголошують, що верифікація не означає скасування соцвиплат, а лише виявлення шахраїв і тих, хто не має права на отримання соцдопомоги.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас