Податки для "сплячих" ФОП не є спробою влади розвалити бізнес - Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податки для "сплячих" ФОП не є спробою влади розвалити бізнес - Розенко

Особисті фінанси
3813
Нові податки для “сплячих” ФОП не є спробою українського уряду розвалити бізнес підприємців. Про це розповів віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
“Нові податки для сплячих ФОП не є спробою влади розвалити бізнес. Уряд хоче, щоб бізнес розвивався. Однак правила гри для підприємців потрібно міняти. Податки потрібно платити, адже це пенсії… У всіх країнах підприємці включають в свій дохід розрахунок сплати податків. У жодній країні світу немає такого, що я не отримую дохід, то і не плачу податки”, – зазначив Розенко.
Він додав, що податки, які платять ФОП, – це “ваша пенсія та пенсія нинішніх людей похилого віку, це похідна від зарплат і податків, що сплачуються”.
Згідно з новими нормами, вже з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої і третьої груп, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають ніякого прибутку.
Раніше ФОП, коли в певному періоді мав прибуток, то платив 5% податок і єдиний соціальний внесок. Якщо руху коштів не було, то платити не було необхідності.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас