Розенко пояснив, чому в Україні маленькі пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко пояснив, чому в Україні маленькі пенсії

Особисті фінанси
4526
Українці отримують пенсію вдвічі меншу, ніж могли б отримувати, а її розмір також сильно залежить від сплати податків громадянами країни, які не виплачуються повністю, або не в повному обсязі.
Про це розповів в ефірі телеканалу NewsOne віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
Він пояснив, що пенсіонери могли б отримувати вдвічі більше, якби джерело пенсій було з усіх трьох пенсійних систем. А на даний момент надходження йдуть лише із солідарної системи.
“Тобто люди отримують вдвічі меншу пенсію, ніж могли б отримувати при працюючих трьох системах. Тобто солідарна система, з якої йде 60% коштів на пенсії, накопичувальна система (30%) і недержавне пенсійне страхування (10%)”, – пояснив Розенко і додав, що в даному контексті немає сенсу підвищувати пенсійний вік.
Щодо підвищення пенсій, то, за словами Розенка, це станеться після того, як кожен працюючий українець почне в повному обсязі сплачувати всі необхідні податки.
“Ми розуміємо, що пенсіонери не можуть прожити на свою пенсію”, – констатував віце-прем’єр.
Також віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявив про зняття питання про підвищення пенсійного віку з переговорів з Міжнародним валютним фондом щодо підготовки нової редакції Меморандуму про співпрацю за програмою EFF.
“Питання про підвищення пенсійного віку з переговорів знято”, – сказав Розенко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас