ДФС заощадила Україні транш МВФ (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС заощадила Україні транш МВФ (інфографіка)

Казна та Політика
2088
Сукупний обсяг надходжень від сплати податку на додану вартість в грудні 2016 року і в січні 2017 року в Україні складе 39 млрд гривень. Таким чином, обсяг коштів, які Державна фіскальна служба направить до Державного бюджету, практично дорівнюватиме траншу Міжнародного валютного фонду в $1 мільярд.
Про це заявив голова ДФС Роман Насіров, передає прес-служба відомства.
За його словами, в січні зафіксовано найбільший показник за всю історію адміністрування ПДВ – платниками задекларовано до сплати 22,4 млрд грн цього збору.
“Таких цифр ніколи не було, це зараз рекордний для нас результат”, – зазначив Насіров.
Він також підкреслив, що ПДВ є одним з бюджетоутворюючих податків, чи не основною статтею доходів бюджету. Таким чином, зазначені 22,4 млрд грн підуть на пенсії, заробітну плату, виплати малозабезпеченим громадянам та фінансування інфраструктурних проектів.
Насіров додав, що в січні платниками податків задекларовано майже удвічі більше, ніж середньомісячне декларування податку за січень-грудень 2016 року.
“У грудні ми вже встановили рекорд – 16,6 млрд гривень. А вже зараз завдяки проведеним заходам щодо детінізації економіки ми збільшили цей показник на 6 млрд і встановили новий рекорд”, – резюмував він.
ДФС заощадила Україні транш МВФ (інфографіка)
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас