Трамп підтримав проекти будівництва нафтопроводів Keystone і Dakota Access Pipeline — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп підтримав проекти будівництва нафтопроводів Keystone і Dakota Access Pipeline

Енергетика
575
Президент США Дональд Трамп різко змінив курс Білого дому в ставленні до транспортування нафти і екології, відновивши проекти будівництва двох великих нафтопроводів на території країни.
У вівторок Д.Трамп підписав документи про перегляд умов будівництва нафтопроводу Dakota Access Pipeline, який пройде через територію індіанської резервації Стендінг-Рок (штат Північна Дакота). Також новий президент зняв перешкоди для будівництва нафтопроводу Keystone XL з Канади в Небраску.
За словами Д. Трампа, Keystone XL створить “багато робочих місць, 28. тис. відмінних робочих місць в будівництві”.
Проект будівництва нафтопроводу Keystone XL, вартість якого оцінювалася в $5,4 млрд, з’явився в 2008 році. Б.Обама спочатку критично ставився до ідеї будівництва, вважаючи, що найбільшу вигоду від нього отримають канадські нафтові компанії. Проект також різко критикували захисники навколишнього середовища, які побоюються витоків нафти. В результаті Keystone XL перетворився на символ боротьби різних груп – екологів і лобістів нафтової галузі, лібералів і консерваторів, прихильників “сильної держави” і м’якого регулювання.
Проект будівництва трубопроводу довжиною 1185 км з Північної Дакоти в Іллінойс оцінюється в $3,7 млрд, очікувана пропускна здатність – від 550 тис. до 570 тис. барелів на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас