Графічний пароль на смартфоні - знахідка для зломщика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Графічний пароль на смартфоні - знахідка для зломщика

Кримінал
3879
Згідно зі статистикою, графічний ключ (Lock Pattern) замість традиційного пароля або PIN-коду використовують приблизно 40% власників смартфонів і планшетів під управлінням операційної системи Android.
Можливо, вони навіть не замислюються над тим, як легко, виявляється, підібрати придуману ними послідовність ліній. Дослідники з Ланкастерського університету (Великобританія), Північно-західного університету (Китай) і Університету Бата (Великобританія) продемонстрували, як за менше ніж п’ять спроб розблокувати пристрій, захищений подібним способом.
Для здійснення експерименту їм було потрібно всього дві речі: відеозапис, на якому зображений процес розблокування гаджета, і спеціальне програмне забезпечення на базі технології машинного зору. Особливих вимог до відеоролика немає – на ньому може не бути видно зображення на екрані смартфона, діагональ останнього також значення не має. Запис може бути зроблений на камеру мобільного телефону з відстані до двох з половиною метрів, а якщо застосовується більш якісна знімальна апаратура, наприклад, цифрова дзеркальна камера, то відстань до об’єкту зйомки може досягати дев’яти метрів.
Графічний пароль на смартфоні - знахідка для зломщика
Відзняте відео обробляється за допомогою програми, алгоритми якої дозволяють розпізнати рухи руки «жертви» і на підставі отриманої інформації запропонувати оператору найбільш ймовірні варіанти графічного ключа.
Для дослідів дослідники взяли 120 унікальних «патернів», створених незалежними учасниками експерименту, тобто простими користувачами. З них їм вдалося зламати понад 95%.
При цьому, як з’ясувалося, чим складніше «малюнок», тим легше його скопіювати. Пояснюється це тим, що складні графічні паролі складаються з більшої кількості ліній, що дозволяє алгоритму програми звузити діапазон можливих варіантів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас