Fluxys готова стати акціонером Nord Stream 2 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fluxys готова стати акціонером Nord Stream 2

Енергетика
1059
Бельгійська газотранспортна компанія Fluxys готова посприяти “Газпрому” в будівництві газопроводу “Північний потік 2”, повідомив керівник компанії Паскаль де Бюк (Pascal de Buck) журналістам в кулуарах Європейської газової конференції.
У бесіді з “Інтерфаксом” він уточнив, що компанія готова стати акціонером проекту. “Сьогодні зрозуміло, що проект окреслено. Якщо з тієї чи іншої причини Fluxys міг би допомогти (в реалізації проекту – ред.) в будівництві газопроводу, не з технічної точки зору, а стати акціонером або ще якось, у співпраці, ми готові”, – сказав він.
П.де Бюк зазначив, що вже вирішено, що “Газпром” буде реалізовувати цей проект, і Fluxys відкрита для дискусій (щодо своєї участі – ред). “Ми відкриті для переговорів, щоб стати акціонерами проекту”, – додав бельгійський газовик.
Fluxys є співвласником (19%) західного відводу від чинного “Північного потоку” NEL Gastransport GmbH. Також компанія Fluxys Deutschland GmbH залучена в проект розширення німецької газопровідної мережі для прийому газу “Північного потоку 2” (мова йде про розширення NEL з 24,2 до 30 млрд куб. м на рік).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас