Не минуло й півроку: Суд звільнив скандального суддю Чауса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не минуло й півроку: Суд звільнив скандального суддю Чауса

Кримінал
366
Верховний суд прийняв рішення про звільнення скандального Миколи Чауса з посади судді Дніпровського районного суду.
Про це в Facebook повідомляє юрист Роман Маселко.
“Хто забув – суддю Чауса повинні були звільнити ще в лютому 2016. Але Вища рада юстиції вирішила, що такі “чауси” нам потрібні і відмовилася його звільняти. Ми не погодилися з цим рішенням і оскаржили його. Але Вищий адмінсуд відмовився відкривати провадження. Суд вирішив, що потерпілий від дій судді є “ніким” і не має права оскаржити рішення ВРЮ. Таке право має тільки суддя”, – повідомив Маселко.
За словами Маселка, 24 січня Верховний суд задовольнив його скаргу і скасував постанову Вищого адмінсуду.
“Це цікаво і несподівано. Чесно кажучи, я вже був націлений на Європейський суд. З нетерпінням чекаю повний текст рішення”, – пише юрист.
Нагадаємо, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України викрили суддю Чауса під час отримання неправомірної вигоди (хабара) в сумі $150 тис. (понад 3,7 млн ​​грн) за винесення вироку в інтересах підсудних. Ці гроші суддя поклав в скляну банку.
За словами голови НАБУ Артема Ситника, суддя знав про стеження за ним, тому вимагав збільшити суму хабара до 150 тисяч доларів. На допит у цій справі Чаус так і не з’явився. Народний депутат Борислав Береза ​​заявив, що суддя втік і ховається від слідчих.
6 вересня 2016 року Верховна Рада дала згоду на затримання судді і притягнення його до кримінальної відповідальності. Після цього, скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний залишив територію України. 12 вересня 2016 року суддю Чауса оголосили в національний розшук, а 11 листопада – в міжнародний розшук.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас