Порошенко: "Північний потік - 2" містить політичні ризики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: "Північний потік - 2" містить політичні ризики

Енергетика
991
Реалізація російського проекту газопроводу “Північний потік – 2” несе в собі політичні ризики.
Про це заявив президент України Петро Порошенко після зустрічі зі своїм фінським колегою Саулі Нііністе.
“Дуже важливе наше співробітництво в енергетичній сфері. … Говорячи про співпрацю в сфері енергетики, ми розраховуємо на принципову позицію Фінляндії щодо проекту “Північний потік – 2”. Так звана комерційна привабливість цього проекту містить низку політичних ризиків”, – заявив Порошенко.
За словами президента, Україна і Фінляндія також підписали сьогодні міжурядовий меморандум про співпрацю в сфері енергозбереження та підвищення енергоефективності.
Як зазначає прес-служба президента України, відповідно до положень документа, сторони будуть здійснювати обмін досвідом, інформацією та знаннями щодо державної підтримки, передових практик виробництва електроенергії з використанням відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива, забезпечення сталої роботи енергосистеми при збільшенні частки електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел.
“Сторони також будуть розробляти і впроваджувати спільні програми та проекти, надавати підтримку організаціям і компаніям двох країн щодо проведення спільних семінарів, курсів і зустрічей з тематики енергоефективності, енергозбереження, відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива”, – відзначили в прес-службі.
Проект “Північний потік – 2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Трубопровід планується побудувати поруч з “Північним потоком”.
Як заявляв заступник голови правління “Газпрому” Олександр Медведєв, капітальні витрати на “Північний потік-2” очікуються на рівні 8 мільярдів євро, однак разом з вартістю позик сума може досягти 9,9 мільярда євро. При цьому Росії доведеться самій заплатити за “Північний потік – 2”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас