Австралія має намір замінити перевірку паспортів в аеропортах біометричним скануванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія має намір замінити перевірку паспортів в аеропортах біометричним скануванням

Світ
259
Для людей, які часто відвідують Австралію, постійне носіння з собою пошарпаного паспорта скоро може стати пережитком минулого, оскільки влада країни планує ввести в ужиток більш сучасні методи перевірки особистості пасажирів.
Технології ці включають в себе ідентифікацію за обличчям, райдужною оболонкою ока і відбитком пальця, а також, як наслідок, зведення до мінімуму людської взаємодії.
Цього року Австралія почала оновлювати свої аеропорти – передбачається, що до 2020 року за допомогою нових технологій без будь-якого людського втручання буде перевірятися 90% мандрівників. Також планується замінити існуючі системи електронної паспортизації, які почали використовувати в Австралії близько десяти років тому.
Джон Койн (John Coyne), голова прикордонної безпеки Австралійського інституту стратегічної політики, розповів виданню Sydney Morning Herald, що завдяки новому проекту під назвою Seamless Traveler пасажири будуть «в буквальному сенсі просто виходити, як у внутрішньому аеропорту». Спершу нову систему тестуватимуть в аеропорту Канберри, столиці Австралії, а в листопаді вона повинна бути введена в аеропортах Сіднея або Мельбурна.
Вищеописані технології є наслідком досить суперечливого закону, прийнятого в 2015 році, що дає уряду велику свободу дій в зборі біометричних даних громадян, іноземців та неповнолітніх в аеропортах Австралії.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас