Меркель назвала ізоляцію і популізм неправильним вирішенням глобальних проблем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель назвала ізоляцію і популізм неправильним вирішенням глобальних проблем

Світ
195
Вирішенням нових глобальних проблем повинна бути відкритість, а не популізм, поляризація або ізоляція, заявила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.
Виступаючи з промовою перед духовенством в Вюрцбюрзі, канцлер заявила, що через 25 років після возз’єднання Німеччини і закінчення Холодної війни, нова історична епоха може прийти на зміну старій.
На її думку, незважаючи на те, що деякі мріють “повернутися в маленький світ”, правильною відповіддю на світові виклики буде саме відкритість, а не ізоляція.
Відзначається, що заяви Меркель прозвучали дуже контрастно на фоні озвученого Дональдом Трампом гасла “put America first”, а також його заяв про вихід з багатосторонніх торговельних угод і боротьбу з нелегальною міграцією, не в останню чергу – за допомогою будівництва стіни на мексиканському кордоні.
Раніше Дональд Трамп заявив, що його довіра до канцлера Ангели Меркель “може проіснувати недовго”. При цьому він прирівняв її до президента Росії Володимира Путіна як лідера, який потенційно може стати проблемним союзником.
Він також висловив упевненість в тому, що інші країни ЄС візьмуть приклад з Великобританії і залишать ЄС, який він назвав “інструментом Німеччини”.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас