Зброя майбутнього: Пентагон розробить електромагнітні снаряди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зброя майбутнього: Пентагон розробить електромагнітні снаряди

Технології&Авто
1203
Міністерство оборони США шукає розробника боєприпасів для нового типу електромагнітної зброї, призначеної для прицільного виведення з ладу електронних приладів.
Як і цивільні особи, військові з задоволенням використовують всі блага сучасної цивілізації і все більше функцій доручають виконувати просунутій електроніці. Зрозуміло, крім незаперечних плюсів, у цього є і неминучі мінуси. Наприклад, підвищена уразливість електронних систем перед вторгненням противника.
Щоб ефективно стримувати роботу ворожої електроніки, Пентагон задумався про розробку імпульсної електромагнітного зброї з випромінювачами обмеженого радіусу дії. Ранні зразки електромагнітної зброї не відрізнялися точністю і через це мали досить вузьке коло застосування. Тепер магнетрони вирішили заховати в корпус снаряда.
Електромагнітні артилерійські снаряди повинні чинити на ціль мінімальний кінетичний вплив, тобто завдавати ледь помітні фізичні руйнування, але при цьому виводити з ладу всі електронні системи противника в певному радіусі. Зброя повинна бути у вигляді снаряда стандартного калібру 155 міліметрів.
Якщо у потенційного розробника вийде сконструювати новий тип боєприпасів і організувати їх серійне виробництво в 155-міліметровому форматі, в подальшому Міністерство оборони США планує замовити розробку зменшених версій електромагнітних снарядів для гармат менших калібрів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас