Європейський центробанк продовжить QE і 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський центробанк продовжить QE і 2018 року

Світ
333
Європейський центральний банк (ЄЦБ) продовжить безпрецедентну програму кількісного пом’якшення (QE) і на 2018 рік, вважають експерти міжнародного рейтингового агентства S&P.
На їхню думку, керівництво ЄЦБ буде дуже обережним в згортанні QE, оскільки базова інфляція, яка є менш волатильною, ніж загальний показник інфляції, залишається такою, що розчаровує, а темпи зростання обсягів кредитування – невисокими.
ЄЦБ планує продовжувати викуп активів в рамках QE на суму 80 млрд євро на місяць до березня 2017 року включно, а з квітня щомісячний обсяг викупу скоротиться до 60 млрд євро, і програма буде діяти до кінця поточного року.
Голова ЄЦБ Маріо Драгі минулого тижня заявив, що буде реалізовувати QE до стійкого коригування інфляції. При цьому програма викупу активів може бути розширена з точки зору розміру і/або тривалості в разі, якщо перспективи для економічного зростання погіршаться, зазначив він.
Член правління ЄЦБ Бенуа Кьоре заявив в понеділок, що Європейському Центробанку поки що рано відходити від стимулюючих заходів, які повинні враховувати економічні умови в основній частині єврозони.
Згідно з оцінками Ж.-М.Сікса, ЄЦБ скоротить щомісячний обсяг викупу активів в рамках QE до 40 млрд євро в другій половині поточного року. У 2018 році обсяг викупу паперів буде знову урізаний, вважає експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас