НБУ посилив вимоги до інкасаторських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ посилив вимоги до інкасаторських компаній

Казна та Політика
564
Національний банк України посилив вимоги до компаній, що надають банкам послуги з інкасації (СІТ-компаніям), зобов’язавши їх надавати документи про структуру власності та ділову репутацію керівника підрозділу інкасації.
Про це повідомляється на сайті НБУ з посиланням на постанову №4, яка набирає чинності з 20 січня, якою регулятор уточнив вимоги до порядку видачі ліцензій на надання банкам послуг з інкасації.
Крім документів про структуру власності та ділову репутацію, Нацбанк зобов’язав компанії надавати документи про фінансовий стан, що підтверджують легальність походження коштів для матеріально-технічного забезпечення діяльності. Нацбанк пояснив, що нові вимоги сприятимуть максимально прозорому здійсненню інкасації банків сторонніми компаніями.
Як повідомлялося, Національний банк України представив банківському співтовариству нову концепцію організації готівкового обігу, в основі якої передача частини функцій регулятора в регіонах іншим учасникам ринку – банкам і компаніям Cash-in-Transit (СІТ-компаніям).
Нова модель, яка використовується в таких країнах, як Великобританія, Бразилія, Голландія, Фінляндія та Швеція, дозволить знизити витрати на готівковий обіг, розвинути конкурентний ринок інкасаторських послуг та знизити частку готівкового обігу на користь безготівкового. У грудні 2016 року Національний банк України видав першу ліцензію на надання банкам послуг з інкасації компанії «СІТ Сек’юріті» і повідомив, що розглядає пакети документів ще двох СІТ-компаній.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас