Суд в Лондоні проводить заключний день слухань у справі "боргу Януковича" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд в Лондоні проводить заключний день слухань у справі "боргу Януковича"

Казна та Політика
556
У Лондоні Високий суд Англії, сьогодні, 19 січня проводить заключний день слухань російського подання щодо прискорення вирішення у справі за позовом Росії до України через борг в три мільярди доларів, які уряд колишнього президента України Віктора Януковича позичив в останні місяці перебування при владі, передає кореспондент «Радіо Свобода».
Відзначається, що попередні два дні суд слухав аргументи спочатку представників Російської Федерації, а потім України. Під час засідання представник української сторони нагадав судді про погрози Росії Україні в 2013 році, про торгову війну і підтримку сепаратизму в разі асоціації з ЄС.
Як повідомлялося раніше, в Кремлі незадоволені, що Міжнародний валютний фонд змінив свої правила, які дозволяють кредитувати Україну без сплати Росії боргу екс-президента Віктора Януковича в 3 мільярди доларів.
Про це журналістам сказав прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков. «Москва послідовно виступала і виступає проти модифікації правил виділення нових траншів під конкретні ситуації, під одномоментну політичну кон’юнктуру, про що, власне, йдеться у випадку з Україною», – сказав Пєсков.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас