У Дніпрі електронний квиток може запрацювати вже восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпрі електронний квиток може запрацювати вже восени

Нерухомість
337
Дніпро одним з перших українських міст почне вводити електронний квиток у громадському транспорті
Про це повідомили в прес-службі міської ради Дніпра.
Щоб квиток функціонував і в інших видах транспорту, зокрема, маршрутних таксі, знадобиться більше часу, адже рухомий склад потрібно забезпечити дорогим технічним обладнанням – валідаторами (пристроями для зчитування карток), турнікетами і програмним забезпеченням.
«Перш за все, картки введуть у метрополітені, адже там замкнений цикл, а також на маршруті першого трамвая. Нам важливо пройти тестовий етап. Закон, закупівля програмного забезпечення та обладнання – так званих валідаторів. Це складний комплекс технічних заходів», – пояснив мер Дніпра Борис Філатов під час прес-конференції 19 січня.
Введення е-квитка у Дніпрі вимагає істотних інвестицій – 8 млн доларів: це майже 210 млн грн. Кошти виділять з міського бюджету. У мерії не виключають, що з часом до процесу фінансування можуть приєднатися і міжнародні інвестори.
За попередніми прогнозами, перші картки запрацюють в місті вже восени. Перш за все, їх вручать сім’ям загиблих учасників АТО. Згідно з рішенням міськради від 2 грудня 2016 р., вони мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Безкоштовно отримати картки також зможуть і близько 400 тис. городян пільгових категорій. Точна вартість квитка буде визначена після проведення необхідних тендерів. За попередніми підрахунками, його ціна складе близько 70-100 грн.
За словами в. о. заступника міського голови Яники Мерило, у Дніпрі електронний квиток буде виконувати також функції картки городянина і буде надавати доступ до електронної медичної картки, черг у Центрах надання адміністративних послуг та лікарнях. Дизайн електронного квитка днипряне обирали самостійно.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас