У "Київенерго" пояснили дорогі платіжки за грудень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Київенерго" пояснили дорогі платіжки за грудень

Особисті фінанси
4142
ПАТ “Київенерго” змінило період зняття показників будинкових лічильників опалення – з 19-25 чисел на 25-30 числа. Через це розрахунковий період в грудні збільшився до 35 днів і відповідно – зросли рахунки за опалення.
 Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.
Інформацію підтвердили і в прес-службі “Київенерго”.
Оскільки в Києві 95% житлових будинків обладнані лічильниками тепла, оплата за опалення для киян в будинках без лічильників розраховується, виходячи з показників аналогічних будинків з лічильниками.
При цьому близько 30% споживачів отримують субсидію на оплату комунальних послуг. Субсидія нараховується на календарний місяць, тому “Київенерго” наводить розрахунковий період надання послуги для коректного відображення нарахувань.
У грудневих платіжках відбивається залишок рахунку за листопад і показання грудня. А з січня 2017 року знову буде близько 30 днів, що відображає споживання за фактичний календарний місяць.
Середньозважений тариф на опалення в Києві в грудні 2016 року склав 31,27 грн за кв. м. Це середня ціна опалення за квадратний метр в будинках з лічильниками тепла.
Нагадаємо, в листопаді 2016 року уряд затвердив новий порядок обліку тепла в житлових будинках без лічильників. У населених пунктах, де понад 50% житлового фонду обладнано лічильниками тепла, оплата за опалення розраховується, виходячи із середньої ціни опалення за квадратний метр в будинках з лічильниками тепла.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас