Виборча система США застаріла, – ОБСЄ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виборча система США застаріла, – ОБСЄ

Світ
844
В Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) розкритикували виборчу систему США, назвавши її “вкрай дезінтегрованою” і такою, що за багатьма пунктами не відповідає міжнародним стандартам.
Про це заявив директор бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Міхаель Лінк.
На його думку, у кожному штаті діє різне виборче законодавство і різна практика використання нових технологій, а в багатьох штатах екс-ув’язнені і громадяни, які ще відбувають покарання, зовсім позбавлені виборчого права.
ОБСЄ побачила, що при всіх спробах забезпечити безпеку електронної системи виборів використовувалася застаріла комп’ютерна техніка, що не відповідає міжнародним стандартам.
Також потрібно зробити фінансову систему виборчої кампанії більш прозорою, йдеться в звіті, підготовленому командою спостерігачів ОБСЄ за підсумками виборів у США.
Крім того, Лінк піддав критиці обраного президента США Дональда Трампа: на його думку, той “свідомо і неодноразово переступав межі риторики ненависті”.
“Те, що він при цьому зміг добитися успіху, створює небезпечний прецедент. Міжнародне співтовариство очікує, що США подаватимуть хороший приклад і в цій сфері”, – зазначив представник ОБСЄ.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас