Уряд схвалив законопроект з боротьби з патентним тролінгом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд схвалив законопроект з боротьби з патентним тролінгом

Казна та Політика
652
Найближчим часом законопроект подадуть на розгляд Верховної Ради. Кабінет міністрів підтримав проект закону, який передбачає удосконалення правового захисту інтелектуальної власності та боротьбу з так званим “патентним тролінгом”.
 Про це йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
 “Патентним тролінгом” називають діяльність компаній, які реєструють промислові зразки на відомі форми виробів, а потім вимагають від компаній сплати “роялті” за використання цих об’єктів в комерційних цілях. Законопроект передбачає, що буде створена можливість адміністративного оскарження в Апеляційній палаті виданих патентів на промислові зразки.
Для них також пропонують запровадити додатковий критерій охороноздатності – індивідуальний характер об’єкта, який пропонується охороняти патентом. Ухвалення законопроекту також створить можливість реєстрації колективної торговельної марки. Крім того, подавати заявку на патент можна буде в електронній формі.
“Зараз патентні тролі можуть блокувати ввезення найпростіших товарів (наприклад, вішалок або планшетів) через отримання патенту і внесення його до митного реєстру об’єктів інтелектуальної власності.
Ми пропонуємо реальний механізм протидії цьому”, – прокоментував документ заступник міністра економіки Михайло Титарчук. Найближчим часом законопроект подадуть на розгляд Верховної Ради. Нагадаємо, влітку минулого року Кабмін ліквідував Держслужбу інтелектуальної власності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас