Ощадбанк зекономив близько 50 млн. грн. на ProZorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк зекономив близько 50 млн. грн. на ProZorro

Фондовий ринок
22
Ставши активним учасником проведення торгів на електронному майданчику ProZorro, Ощадбанк зекономив близько 50 млн. грн. державних коштів.
Загалом за півтора року банк провів у зазначеній системі закупівель не менше 1000 тендерів на загальну суму більше 750 млн. грн.
«Реформування Ощадбанку не може відбуватись без перетворень у системі закупівель. За два роки ми здійснили важливі кроки в цьому напрямі. Позаминулого року вийшли на ProZorro. Як результат – маємо десятки мільйонів зекономлених державних коштів. Їх буде спрямовано на подальшу модернізацію мережі банку. Оновлюємо відділення, збільшуємо кількість банкоматів та інформаційно-платіжних терміналів», – зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.
Для забезпечення більш ефективного та відкритого проведення закупівель товарів і послуг здійснено такі ключові кроки:
1) До супроводження стратегічно важливих закупівель залучено зовнішніх радників, що мають відповідну кваліфікацію та досвід. Вони забезпечують моніторинг та супроводження всього процесу закупівлі – від розробки документації конкурсних торгів до укладення договору з переможцем торгів. Перевірку документів та супровід таких закупівель здійснює компанія PricewaterhouseCoopers, що входить до «великої четвірки» найбільших міжнародних аудиторських компаній.
2) Запроваджено редукціон – торги зі зниженням ціни. Це сприяє зниженню початкових пропозицій учасників та отриманню значного економічного ефекту.
3) Започатковано практику прямих контрактів з виробниками банківського обладнання без залучення посередників, в результаті чого ціни на продукцію знижено в середньому на 25%.
4) Розпочато перехід на електронні торги, спрощено пакет документів для кваліфікації учасників та скорочено терміни проведення процедур. Одним з успішних прикладів у цьому напрямі є застосування електронного торговельного майданчика, а саме системи електронних публічних закупівель ProZorro.
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас