Нафта дорожчає в очікуванні даних про товарні запаси в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає в очікуванні даних про товарні запаси в США

Енергетика
318
Ціни на нафту стримано зростають під час торгів у середу, ослаблення долара і очікування даних про комерційні запаси вуглеводнів в США компенсують прогнози збільшення нафтовидобутку в Росії і США ближче до кінця 2017 року.
Крім того, зростання цін на нафту підтримують прогнози істотного зниження видобутку в Китаї та інших країнах Азії, повідомляє CNBC.
Ціна березневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:03 мск підвищилася на $0,15 (0,27%) – до $55,62 за барель. До закриття ринку у вівторок ф’ючерси подешевшали на $0,39 (0,70%) – до $55,47 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту BRENT на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $0,15 (0,29%) – до $52,63 за барель. Контракт подорожчав на $0,11 (0,21%) – до $52,48 за барель за підсумками попередньої сесії.
За оцінками аналітиків, товарні запаси нафти в США скоротилися на 1 млн барелів минулого тижня. Міненерго оприлюднить ці дані на день пізніше, ніж зазвичай, в четвер, оскільки минулий понеділок в США був вихідним днем.
Рівновага попиту і пропозиції нафти відновлюється, оскільки попит виявився несподівано сильним, а країни Перської затоки, що входять до ОПЕК, і Росія зменшили нафтовидобуток більше, ніж передбачалося, заявив міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх.
Між тим деякі експерти, включаючи главу Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіха Біроля, вважають, що у другій половині 2017 року виробники сланцевої нафти в США істотно збільшать видобуток на тлі зростання цін, що зведе нанівець результати скорочення виробництва державами ОПЕК та іншими країнами.
За прогнозами Wood Mackenzie, виробництво нафти в Азії буде скорочуватися рекордними темпами: з 7,5 млн барелів на добу в 2016 році до менш ніж 6,5 млн барелів на добу в 2020 році. Після обвалу нафтового ринку в 2014 році видобуток у регіоні падає в середньому на 7% на рік, зазначив директор Wood Mackenzie за дослідженнями геологорозвідки і видобутку в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Енгус Роджер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас