Швейцарія виділяє $100 млн фінансової допомоги Україні - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія виділяє $100 млн фінансової допомоги Україні - Порошенко

Казна та Політика
607
Швейцарія до кінця січня поточного року передасть $100 млн у вигляді першого траншу фінансової допомоги Україні, заявляє президент України Петро Порошенко.
“Було прийнято рішення, яке щойно оголошено, що до кінця січня Україна отримає 100 млн. доларів. Вони надійдуть на рахунки Нацбанку у вигляді фінансової допомоги від Швейцарської Конфедерації як перша частина траншу, спрямованого на підтримку України”, – повідомив П.Порошенко журналістам в Давосі за підсумками переговорів з президентом Швейцарської Конфедерації Доріс Лойтхард.
Голова української держави повідомив, що в ході переговорів з президентом Швейцарії обговорювався нинішній стан двосторонніх міждержавних відносин, а також успіх України на шляху проведення важливих реформ.
“Ми відзначили, що до 6 лютого, коли Україна і Швейцарія відзначатимуть 25-річчя наших дипломатичних відносин, ми підійшли не з порожніми руками. Швейцарія визнала очевидний прогрес України з приводу реформ”, – сказав П.Порошенко.
Окремо, за його словами, була відзначена ефективність боротьби з корупцією в різних сферах, а також кроки української сторони для стабілізації банківської системи. “Крім того, ми домовилися прискорити спільні кроки з розслідування злочинів попередньої влади. Що стосується тих заморожених активів у швейцарських банках, які зараз там перебувають, то ми визначили чіткі графіки та координацію співпраці міністерств юстиції і генеральних прокуратур, які повинні якнайшвидше привести до певного результату щодо повернення цих активів в Україну”, – сказав президент.
Також, за його словами, Швейцарія готова надати українцям безвізовий режим відразу ж після аналогічного кроку з боку Євросоюзу. “Ви знаєте, що ми очікуємо найближчим часом рішення Європарламенту про безвізовий режим. І було чітко заявлено, що відразу ж, як тільки Україна отримає право безвізових поїздок до країн Шенгенської зони, Швейцарія одночасно також надасть безвізовий режим для українських громадян”, – заявив П.Порошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас