Накопичити на квартиру в Києві можна за 65 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Накопичити на квартиру в Києві можна за 65 років

Нерухомість
4597
Купити власне житло – це мета більшості українців. Але придбати його з українськими зарплатами і коливанням курсу долара зовсім не просто.
У Києві однокімнатну квартиру можна купити за 25 тисяч доларів. Останні кілька років ринок житла стрімко падав. Ціни на вторинному ринку закріплені в доларах, і після різкої девальвації житло в гривневому еквіваленті різко подорожчало. Впав попит, і вартість квартир довелося знижувати. Середня зарплата в Києві – 320 доларів. Тобто для купівлі «одинички» доведеться віддати 72 зарплати. Якщо ж відкладати щомісяця «десятину» – квартирою можна обзавестися через 65 років.
Найдорожча столиця на пострадянському просторі – Москва. Тут однокімнатна квартира може обійтися в 100 тисяч доларів. Торік середні ціни вперше за десять років опустилися нижче цієї позначки, однак і зараз столиця Росії за рівнем цін може позмагатися з великими європейськими містами.
У середньому москвичі заробляють 1100 доларів. Незважаючи на те, що зарплати в Москві в три рази вищі, ніж у Києві, українцям придбати нерухомість в столиці простіше. Для купівлі однокімнатної квартири доведеться зібрати як мінімум 90 столичних зарплат. Якщо відкладати по 10% від зарплати, новосілля можна відсвяткувати через 75 років.
У Мінську однокімнатна квартира може обійтися в 30 тисяч доларів. Ринок нерухомості за кілька років значно просів – житло значно подешевшало. При цьому середня зарплата в столиці Білорусі в минулому році досягла 730 доларів. Тобто для придбання «одинички» жителям Мінська доведеться відкласти всього 41 середню зарплату. Або 34 роки відкладати десяту частину своєї зарплати.
У Бухаресті (Румунія) однокімнатна квартира може обійтися в 40 тисяч доларів. На це жителям столиці з середньою зарплатою (700 доларів) доведеться залишатися без грошей 57 місяців. Заощадити на квартиру вдасться за 47 років.
У Варшаві при середній зарплаті 1200 доларів однокімнатна квартира коштує близько 50 тисяч. Тобто, жителю столиці Польщі доведеться відкласти 41 зарплату, або ж 34 роки відкладати десяту частину зарплати.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас