Міжнародні компанії хочуть будувати сонячні станції в Чорнобилі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні компанії хочуть будувати сонячні станції в Чорнобилі

Енергетика
998
13 міжнародних компаній подали заявки на будівництво сонячних станцій в Чорнобильській зоні відчуження.
Видання відзначає, що інвесторів приваблюють знижені рентні ставки на землю і готові лінії електропередач, які спочатку створювалися для ЧАЕС.
В інтерв’ю Bloomberg міністр екології Остап Семерак заявив, що серед 39 груп, що бажають отримати дозвіл на встановлення сонячних панелей потужністю близько 2 ГВт, є 13 міжнародних інвесторів.
Серед іноземних інвесторів вже відомі китайські GCL System Integration Technology Co Ltd. і China National Complete Engineering Corp. Вони планують побудувати сонячні станції потужністю 1 ГВт в кілька стадій.
Тепер стало відомо, що в проекті зацікавлена німецька фірма, яка спеціалізується на будівництві станцій на основі відновлюваних джерел енергії. Вона подала заявку на встановлення 500 МВт, повідомив Семерак, відмовившись назвати компанію.
Інші пропозиції стосуються споруди дрібніших СЕС потужністю близько 20 МВт. Крім китайських і німецької компанії, заявки подали фірми з Ірландії, Данії, Австрії, Болгарії, Білорусі та України.
“Компанії запросили від 20 до 1 000 гектарів для своїх проектів”, – заявив міністр.
Він також додав, що для залучення іноземних інвестицій держава знизила ренту в зоні відчуження на 85%.
Крім цього, в Україні до 2030 року діє фіксований зелений тариф, який буде поступово знижуватися щороку. Проекти, які укладуть договори в 2017 році, будуть отримувати 17 євроцентів за кіловат енергії.
Ще один аргумент на користь будівництва сонячних електростанцій – лінії електропередач, спочатку прокладені для чотирьохгігаватної ЧАЕС. Тепер держава досліджує питання, як вони впораються з переривчастою напругою СЕС.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас