Обама йде з поста президента з найвищим рейтингом популярності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама йде з поста президента з найвищим рейтингом популярності

Світ
1891
Барак Обама залишає Білий дім з найвищим з часів Джорджа Буша-старшого рейтингом популярності президентів США. Водночас рейтинг схвалення Дональда Трампа напередодні інавгурації помітно нижчий від аналогічного показника трьох його попередників. Про Обаму на сьогодні позитивно відгукуються 58% американців, про Трампа — лише 40% респондентів.
Про це свідчать дані опитування американського інституту громадської думки Gallup, опубліковані в ніч на вівторок, 17 січня.
Пік популярності Обами припав на момент його вступу на посаду у 2009 році. Тоді його рейтинг становив 78% і майже в два рази перевищував нинішній показник Трампа. За вісім років правління чинного президента США його середній рейтинг схвалення склав 53%.
Трамп вступає на посаду президента США з найбільшим антирейтингом за час вимірювань цього показника Gallup з 1992 року. 55% американців незадоволені майбутнім американським лідером.
Майбутня перша леді Меланія Трамп також найбільш непопулярна з моменту початку вимірів. Її рейтинг схвалення та антирейтинг рівнозначні і складають 37%. Мішель Обама в момент інавгурації свого чоловіка в 2009 році могла похвалитися позитивним ставленням 68% американців. З тим же показником вона залишає Білий дім.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас