Фонд держмайна вирішив продати "Аграрний фонд" і ДПЗКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна вирішив продати "Аграрний фонд" і ДПЗКУ

Казна та Політика
576
Фонд держмайна прийняв рішення про приватизацію ВАТ “Аграрний фонд” і ПАТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” (ДПЗКУ).
Згідно з повідомленням офіційного видання ФДМУ “Відомості приватизації”, первісна вартість основних засобів “Аграрний фонд” на 30 вересня 2016 склала 7,4 млн грн, залишкова – 4,3 млн грн.
Первісна вартість основних засобів ДПЗКУ склала 981,9 млн грн, залишкова – 654,7 млн ​​грн.
ПАТ “Аграрний фонд” створено навесні 2013 року постановою уряду. Його статутний капітал складає 5 млрд грн.
Попереднє керівництво Аграрного фонду, очолюване Олександром Кирюком, розмістило на рахунках Брокбізнесбанку понад 2 млрд грн, в Радикал банку – 300 млн грн. Однак через банкрутство цих фінансових установ гроші підприємству не повернуто.
Спочатку ініціатором перетворення Аграрного фонду на ПАТ виступило Міністерство аграрної політики та продовольства, мотивуючи це можливістю фонду залучати небюджетні кошти і здійснювати інвестиційні проекти в аграрному секторі.
ДПЗКУ уряд України створив в серпні 2010 року. Держкорпорація в 2012 році домовилася з Експортно-імпортним банком Китаю про надання кредиту 1,5 млрд дол., кошти якого планувалося використовувати на закупівлю зерна для експорту за торговельними угодами з КНР.
Оператором з китайської сторони за цим контрактом, розрахованим на 15 років, виступила Китайська національна корпорація машинної індустрії та генеральних підрядів (ССЕС).
Передбачалося, що в майбутньому китайська сторона виділить ще 1,5 млрд дол. на проекти зрошення і розвитку зернової логістики.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас