Essilor і Luxottica об'єднуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Essilor і Luxottica об'єднуються

Фондовий ринок
781
Французький виробник окулярних лінз та оптичного обладнання Essilor International SA і італійська Luxottica Group SpA, яка володіє такими відомими брендами окулярів, як Ray-Ban і Oakley, домовилися про злиття, в результаті якого буде створена компанія з щорічної виручкою понад 15 млрд євро.
Як йдеться в повідомленні Essilor, італійська Delfin, що є основним акціонером Luxottica, обміняє належні їй акції компанії на нові акції Essilor.
Delfin є холдинговою компанією засновника і виконавчого голови ради директорів Luxottica Леонардо дель Веккіо і володіє 62%-ною часткою в Luxottica.
В результаті операції Delfin стане найбільшим акціонером об’єднаної компанії, в якій отримає від 31% до 38%.
Обмін акцій буде проводитися з розрахунку 0,461 акції Essilor за 1 папір Luxottica.
Л.дель Веккіо стане головним виконавчим директором та виконавчим головою ради директорів нової компанії. Голова ради директорів і CEO Essilor Юбер Саньєр стане заступником CEO і виконавчим віце-президентом об’єднаної компанії.
Сукупна річна виручка об’єднаної компанії складе близько 15 млрд євро, EBITDA – 3,5 млрд євро, відзначається в прес-релізі. Кількість співробітників нової компанії, яка буде працювати більш ніж в 150 країнах, перевищить 140 тис. осіб.
Капіталізація об’єднаної компанії складе близько 46,3 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас