У Південній Кореї видали ордер на арешт віце-голови Samsung — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Південній Кореї видали ордер на арешт віце-голови Samsung

Фондовий ринок
788
Спеціальна комісія прокуратури Південної Кореї видала ордер на арешт віце-голови Samsung Group Лі Чже Йона за звинуваченням у хабарництві в зв’язку з розслідуванням справи про зловживання владою та корупцію в оточенні президента Південної Кореї Пак Кин Хе, повідомляє «Ренхап».
За інформацією агентства, Лі Чже Йона підозрюють в тому, що в 2015 році Samsung підписала контракт більш ніж на $18 млн із компанією, що базується в Німеччині і належить подрузі голови держави Цой Сун Силь.
Слідство вважає, що натомість під тиском влади державний пенсійний фонд надав підтримку злиття двох компаній-підрядників Samsung. Минулого тижня були допитані топ-менеджери Samsung — голова підрозділу стратегічного планування Samsung Чан Чжун Гі та його заступник Чхве Гі Сон.
Нагадаємо, південнокорейському президенту Пак Кин Хе 9 грудня був оголошений імпічмент. Рішення стало результатом скандалу з подругою президента країни, що тривав з кінця жовтня, яка, не займаючи ніяких офіційних посад, була залучена в процес прийняття державних рішень. У перший день нового року Пак Кин Хе відкинула звинувачення в корупції, назвавши їх «спотвореними і помилковими».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас