Британська поліція хоче одягати на хакерів Wi-Fi-глушилки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська поліція хоче одягати на хакерів Wi-Fi-глушилки

Технології&Авто
675
Британська поліція обговорює можливість позбавлення кіберзлочинців доступу в інтернет. Поліцейські думають над створенням спеціальних браслетів, які будуть глушити сигнал Wi-Fi навколо засудженого.
Коли ловлять домушника, у нього насамперед відбирають знаряддя злому, така ж система повинна працювати з хакерами, вважають у поліції. Технологія розглядається як заміна тюремного ув’язнення. «Це розумне покарання, — кажуть у поліції. — Потрібно перестати використовувати методи XIX століття, коли мова йде про злочини XXI століття».
На шляху реалізації задуму є дві перешкоди: глушилки поки поза законом, і вони зіпсують життя багатьом законослухняним громадянам. Згідно з британськими законами, подібні технічні пристрої заборонені до використання. Але якщо ця проблема вирішується зміною законодавства, то технічно обмежити доступ злочинців до інтернету буде складніше, зазначають експерти з кібербезпеки.
Заблокувати Wi-Fi-сигнал, звичайно, можна, але людина з браслетом-глушилкою обернеться великою проблемою для оточуючих: скрізь, де вона з’явиться, інтернет для ні в чому не винних користувачів виявиться недоступним. Психолог з Університетського коледжу Дубліна професор Мері Айкен говорить, що потрібно усувати не розрив між високими технологіями і системою покарань, а розрив між молоддю та якісною освітою. При наявності другого, вірить вона, проблема молодіжної кіберзлочинності стане не такою гострою. Якщо ж позбавити інтернету, то розрив тільки посилиться.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас