Російський провал: один з п'яти літаків Sukhoi SuperJet не літає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський провал: один з п'яти літаків Sukhoi SuperJet не літає

Технології&Авто
5510
Російські літаки Sukhoi SuperJet 100 (SSJ100) виведені з експлуатації через виявлений у грудні дефект і простоять на землі до кінця січня.
Росавіація 22 грудня наказала російським експлуатантам літака Sukhoi SuperJet 100 (SSJ100) оглянути кріплення навішування хвостового стабілізатора, бо були виявлені пошкодження вузла. Спочатку пошкодження було виявлено на одному з чотирьох літаків авіакомпанії «Іраеро», пізніше – ще на двох, розповіли топ-менеджери двох авіакомпаній. У підсумку Росавіація призупинила експлуатацію всіх літаків, у яких були виявлені такі дефекти, до їх усунення.
Росавіація і виробник – «Гражданские самолеты Сухого» (ГСС) не повідомляли, у скількох літаках виявився дефект. У Росії ушкодження виявлені у 14 суден. Це близько до дійсності, каже представник ГСС. У мексиканської Interjet ушкодження виявилися на половині літаків – 11 з 22, передавало Reuters. В інших іноземних експлуатантів дефектів не було, стверджує представник ГСС. Всього в світі експлуатується 87 SSJ100. Виходить, близько 30% лайнерів було тимчасово виведено з експлуатації.
Представник найбільшого експлуатанта SSJ100 в світі – «Аерофлоту» (30 суден) тему не коментує. Співрозмовники в двох авіакомпанії повідомили, що у «Аерофлоту» стали шість лайнерів. Вже в кінці грудня з’ясувалося, що причина дефекту не конструктивна, а виробнича – підвищений натяг втулок при складанні, каже менеджер авіакомпанії з посиланням на директиву Росавіації від 28 грудня. Згідно з затвердженим Росавіацією графіком, заміна кріплень стабілізаторів на всіх літаках буде завершена до кінця січня, ймовірності появи дефекту надалі немає, стверджує представник ГСС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас