Геращенко розповіла, як боротися з хабарями на пунктах перепуску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Геращенко розповіла, як боротися з хабарями на пунктах перепуску

Кримінал
1355
Щоб зупинити зловживання і корупцію на контрольних пунктах в’їзду/виїзду (КПВВ), силовикам важливо не тільки не брати хабарі, а й домогтися, щоб їх не пропонували.
Про це ввечері у четвер на брифінгу в Краматорську заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка під час поїздки в Донецький регіон побувала на КПВВ у Майорському, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Ми велику увагу сьогодні приділили питанню можливих зловживань чи коррупції на КПВВ. Ходять чутки, а можливо, це не чутки, що можна там купити місце за 200 гривень і пройти без черги або проїхаті на машині за 200 гривень. В таких історіях дуже важливо зупиняти такі речі, щоб прикордонники і фіскали не тільки не брали 200 гривень, а й щоб їм і не пропонували їх», – сказала Геращенко.
Вона пояснила, що прикордонники повинні не тільки відмовитися від хабара, а й зафіксувати у своїй базі того, хто пропонував гроші, передати дані в поліцію, щоб потім оформити відповідне адміністративне правопорушення. За словами Геращенко, сьогодні є такі скарги від простих громадян, але «немає жодного рішення суду про таке адміністративне правопорушення», а поки не буде рішення судів і штрафів, зупинити корупцію тут складно.
Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, народний депутат Марія Іонова та міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш 12 і 13 січня перебувають на Донбасі. Під час робочої поїздки заплановано проведення моніторингу ефективності використання бюджетних коштів на відновлення інфраструктурних об’єктів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас