Що буде з цінами на нерухомість у 2017 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з цінами на нерухомість у 2017 році

Нерухомість
9596
У 2017 році ринок нерухомості залишається одним з небагатьох, куди, як і раніше, вигідно інвестувати. Навіть незважаючи на зниження в 2016 році доходів від перепродажу та здачі житла в оренду, на тлі банківської кризи і завмерлого ринку цінних паперів нерухомість залишається привабливою для інвесторів, які прагнуть змусити свій капітал «працювати».
Біда тільки в тому, що таких інвесторів стає все менше (наприклад, якщо судити з операцій столичних агентств нерухомості «Благовіст» і Park Lane, що входять до корпорації First Realty Group, обсяг капіталовкладень в житлову нерухомість Києва в грудні 2016 року порівняно з листопадом зменшився на 2% і склав $22,919 млн). А от обсяги будівництва продовжують рости.
За даними консалтингової компанії М Consulting Group, в 2016 році в цілому по Україні в експлуатацію було здано близько 10 млн кв. м нерухомості. З них на столицю припало 12%, а на Київську область – 21% всіх новобудов.
За прогнозами експертів в 2017 році обвалу цін на нерухомість у Києві та області не відбудеться – немає економічних передумов. Ціни на житлову нерухомість можуть опуститися на 10-20%, але там, де є локальний попит (у центрі міста, біля метро), може спостерігатися їх зростання в межах 5-10%.
У покупців найбільшим попитом будуть користуватися smart-квартири з ремонтом та меблями. Це ергономічні простори площею 20 кв. м, побудовані за європейськими стандартами (в європейських столицях малометражні квартири – одна з традиційно популярних категорій, через високу вартість як квадратного метра, так і комунальних послуг). Сегмент таких квартир, за прогнозами експертів, розвиватиметься найбільш динамічно.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас