У Німеччині схвалено законопроект про рівність зарплат чоловіків і жінок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині схвалено законопроект про рівність зарплат чоловіків і жінок

Світ
310
Уряд Німеччини схвалив законопроект про рівність зарплат чоловіків і жінок, великі компанії будуть зобов’язані проводити регулярні перевірки на відповідність цьому закону.
Як заявила міністр у справах сім’ї, людей похилого віку, жінок та молоді Мануела Швезіг, не можна більше задовольнятися станом речей, при якому жінки заробляють на 21% менше чоловіків, виконуючи аналогічну роботу. Конституція вимагає рівноправності між чоловіками і жінками – подібну рівноправність має бути відновлено і при нарахуванні зарплат, сказала вона.
Відповідно до нового законопроекту, співробітники компаній, штат яких перевищує 200 осіб, отримають право знати розмір зарплати колег протилежної статі, які займають аналогічну посаду. Організації з кількістю співробітників понад 500 осіб зобов’язані будуть повідомляти про кроки щодо вирівнювання зарплат чоловіків і жінок. Великі фірми повинні будуть регулярно перевіряти, чи зберігається принцип рівності зарплат у співробітників.
Схвалений урядом законопроект повинен тепер надійти на розгляд до Бундестагу.
Забезпечення рівності зарплат чоловіків і жінок було одним з пунктів коаліційної угоди, підписаної блоком консервативних партій ХДС/ХСС і СДПН після минулих виборів до парламенту. Однак партнерам по правлячій в ФРН коаліції знадобилося кілька років, щоб домовитися з цього питання.
Новий законопроект викликав невдоволення роботодавців, зате його вітали німецькі профспілки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас